Maler-kynnysten ominaisuudet
CE

Maler-kynnykset

Kynnysmallistomme käsittää pintalakatut tammesta, pyökistä, koivusta ja merbausta valmistetut mallit. Kynnykset ovat asennusvalmiita.
 
Ennen kynnyksen ostamista mittaa aukon koko, johon kynnys asennetaan. Mittana käytetään samoja moduulimittoja kuin oviteollisuudessa. Esim. M9 tarkoittaa kynnyksen kokoa, joka soveltuu 83cm leveään oviaukkoon.


Kynnysmallit

Sileä kynnys on tarkoitettu oviaukkoon, jonka eri puolilla lattian pinta on samassa korkeudessa ja oven alle saa jäädä rako.
Kyntteellinen kynnys on erinomainen valinta esim. eteisen oven alle, tällöin oven alle ei jää rakoa. Lattiapinnat oven eri puolilla ovat samalla korkeudella.
WC-kynnys on tarkoitettu ovelle, jonka eri puolilla lattiat ovat eri korkeudella, esim. parketti- ja kaakelilattiat.
Rakokynnyson profiililtaan kuten kyntteellinen kynnys eli siinä on pieni porras päällä, mutta tässä mallissa oven ja kynnyksen väliin jää ilmanrako. Tämä malli soveltuu erinomaisesti ilmastoituihin huoneistoihin tai asuntoihin.
T-lista on tarkoitettu esim. parkettien elämisraon peittämiseen. Se on ihanteellinen ”uivien” lattioiden kynnykseksi. Lattiat pääsevät elämään vapaasti eri vuodenaikojen kosteusvaihtelujen mukana. T-listat ovat lakattua jalopuuta.
Päätelistat on suunniteltu esim. parketin ja kaakelilattian väliin, kun lattiat ovat eri tasossa ja parketin päätös halutaan tehdä siististi.