Taitelistat
CE

Taitelistat

• Listat on tarkoitettu vain sisäkäyttöön ja ne eivät saa joutua suoraan kosketukseen veden kanssa.
• Tavarassa ilmeneviin mahdollisiin virheisiin voidaan vedota vain ennen sen asentamista!
• Huonelämpötilan ja –kosteuden täytyy olla normaali. Huonelämpötila noin 20°C ja ilman suhteellinen kosteusprosentti noin 40%. Eli huoneen seinien ja katon tulee olla kuivia, ikkunoiden ja ovien lasitettuja.
• Listojen lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua samaan lämpötilaan ja kosteuteen asennusympäristön kanssa ennen kiinnitystä noin kolme päivää. Näin varmistat sen, että jiirisaumat eivät aukeile asennuksen jälkeen. Pakkauksia ei tarvitse aukaista kokonaan. Riittää, että pakettien päihin tehdään aukko, josta mahdollinen kosteus pääsee pois.
Taitelista sopii monenlaisten saumojen viimeistelyyn. Taitelistan etuna muihin nurkka- ja reunalistoihin on sen portaaton taittomahdollisuus eli se taipuu niin sisä- kuin ulkonurkkiin kulman suuruudesta huolimatta.
Huoneiden ulkonurkat joutuvat kovalle rasitukselle, ja sen suojaksi sopii myös taitelista. Mittaa tarvittavan listan pituus nurkasta ja sahaa lista oikeaan pituuteen. Taivuta lista nurkkaan niin, että pinnoitettu pinta tulee näkyville ja naulaa tai liimaa lista kiinni. Menettele samoin onpa sitten kyseessä ulko- tai sisänurkka ja nurkan kulma mikä tahansa. Taitelista sopii myös kattolistaksi, erinomainen vaihtoehto se on esimerkiksi vinon sisäkaton listaksi.
 
Asennus 90 asteen ulkonurkkaan

Asennus sisänurkkaan

Asennus 120 asteen ulkonurkkaan

Asennus kattolistana

Kiinnittäminen onnistuu helposti ja siististi ruuveilla, nauloilla tai viimeistelynaulaimella. Valkoisia listoja varten on Maler-paikkamaali, jota voi tarvittaessa käyttää asennusjälkien peittämiseksi.